Veritat o mentida ?

Veritat o mentida ?

Veritat o mentida ?

Actualment vivim en la societat de la informació, fonamentada en les xarxes socials.

Tot tipus d’informació que es crea i s’emet, arriba en pocs segons a milers i milions de persones, i un dels principals reptes que té avui la nostra societat és la de discernir el què és veritat del què no ho és.

Però què és el que ens porta a mentir? O què és mentir?

Hi ha moltes maneres de mentir. I hi ha moltes maneres de no emetre la veritat.

Les visions i percepcions de cada persona son úniques. D’alguna manera podem dir que la subjectivitat és inherent al ser humà. Tots tenim una percepció pròpia dels fets.

Però on és el límit de com es transmet la informació?

Actualment i de manera col·loquial, escoltem massa sovint la frase: “ja no em crec res”.

La reflexió d’aquest post em porta a compartir el que motiva a les persones a mentir o a no dir la veritat, o al menys a no dir tota la veritat.

Les persones sabem quan diem veritat, quan diem veritats parcials, quan emetem una opinió subjectiva i, quan diem la veritat d’acord amb fets objectius.

Emetre informació que no s’ajusta a la realitat, fa mal a les persones afectades i en definitiva té un impacte directament negatiu en la nostra societat.

Els motius pels que s’emet informació que no s’ajusta a la realitat, es poden trobar en les inseguretats personals de l’emissor.

Emetre informació que debilita a l’altre, i l’erosiona, -amb més o menys mesura-, neix de la necessitat de “sentir-se superior” o poderós. Sol ser un símbol clar de que, en realitat l’emissor es sent “petit” o “inferior” i amb aquesta acció li treu “importància” i pretén “fer petit” a l’afectat.

Es tracta de que les persones tinguem la capacitat d’actuar d’acord amb els valors. Normalment es parla de valors, donant per fet que les persones hi som fidels.

Actuar d’acord amb valors és difícil. Per fer-ho és important ser exigent, ser coherent, i tenir el coratge de ser sincer amb un mateix.

Si ens sentim “poc”, hem de saber treballar per fer-hi front, però en cap cas deixar-nos portar per la “baixesa” d’atacar, ferir, acusar a l’altre, faltant al rigor i a la veritat.

Son molts els àmbits en els que la mentida flueix amb facilitat. En organitzacions de tot tipus, bé siguin socials o empresarials.

Cap organització està exempta de les mentides. Però hi ha un camp on actualment les mentides se’n han apropiat: és el camp de la política i aquesta relacionada amb alguns mitjans de comunicació i les xarxes socials.

Els ciutadans tenim l’obligació de preguntar-nos sobre la veracitat de les informacions que rebem i exigir rigor informatiu a tots els mitjans així com penalitzar les “mentides” el·laborades pels polítics.

El lideratge es fonamenta en valors i per tant en el rigor, la veracitat i el respecte a les persones i a les institucions.

Els fonaments de lideratge han de poder arribar a tots els àmbits de la societat i les persones individuals formem els diferents àmbits. És per això que a través del desenvolupament del lideratge, cadascun de nosaltres podem contribuir a crear objectivitat i rigor.

Només així podem ajudar a construir una societat respectuosa amb totes les persones.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.