#Temps de relats. Pensaments sobre lideratge

#Temps de relats.  Pensaments sobre lideratge

#Temps de relats. Pensaments sobre lideratge

#Temps de relats…  Pensaments sobre lideratge.

Fa varis anys que vaig estrenar un blog per parlar sobre lideratge i especialment sobre lideratge transformacional. És a dir lideratge per valors.

Que jo tingui la voluntat de treballar en aquest tipus de disciplina no és casual. Ningú de nosaltres arriba a una professió o té un interès vocacional per casualitat. D’alguna manera, a tots “ens fa” la història viscuda.

Treballar i publicar sobre lideratge per valors, no té res de fàcil. D’alguna manera tots ens sentim experts en el tema dels valors, doncs molts ens n’omplim la boca.

A algú com jo, que hi tinc veritable vocació , aquesta “passió” no em fa ni millor ni més bona persona. En tot cas em permet que cada acció que faig, cada entrada al blog, cada article, em posa a mi davant d’un mirall per recordar-me la importància dels meus valors i sobretot d’actuar d’acord amb ells. Sé de la dificultat de que s’entengui que el lideratge transformacional és una disciplina rigurosa i que aquesta es pot i es deu aprendre.

Els detractors del lideratge transformacional o fins els que poden menystenir l’existència d’un blog com aquest, ho qualifiquen “d’obvietat”, de “coses de la Núria”, “d’un món teòric que xoca amb la realitat”… i diguem també que opinen que és  una certa música de “happy flowers” o del ja tant denostrat “creixement personal”.

Trenta anys en aquest camp, m’han estat suficients per saber que és un camp, en el que el rigor i la disciplina en son el fonament. Malauradament no és una competència simple d’aprendre ni de practicar.

Les institucions de tot tipus que haurien d’impulsar aquest tipus de lideratge només en parlen, però s’allunyen de prendre-s’ho seriosament. El primer motiu és perquè treballar per valors, implica renuncies personals importants: econòmiques i de reconeixement social. I en segon lloc, perquè els fa por. Por de no saber-ne, por de rebre crítiques en els sentit que us deia, por de perdre la plaça, en definitiva por de perdre la seva zona de confort.

El lideratge no va de ser capaç de mantenir o incrementar els comptes de resultats, sinó que va de  la creació i manteniment de llocs de treball, va de respecte a les persones i de contribuir efectivament a que les persones tinguin una vida digne.

Ara, en plena pandèmia, molts desitgem que el COVID-19 ens deixi, -com a mínim-, una societat millor, més humana i més justa.

I, alguns com jo, que sabem de les dificultats de fer prevaldre aquest model, intentarem seguir explicant, publicant, creant visió en aquest sentit i en la mesura del que puguem i sapiguem fer, amb humilitat,-amb més o menys encert-, mirarem de seguir actuant per valors.

Però en un món on els recursos seran veritablement escassos, haurem de veure si en lloc de sumar-nos tots al món dels valors, el COVID 19  ens en allunya.

Esperem que no.. Esperem que el nou món, vagi més per valors, no per només d’intencions o buides paraules.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.