Quines son les nostres esferes? Lideratge també és saber-ne sortir.

Quines son les nostres esferes? Lideratge també és saber-ne sortir.

Quines son les nostres esferes? Lideratge també és saber-ne sortir.

Al llarg de la vida personal i professional ens trobem vivim etapes i situacions complexes. Altres vegades son etapes monòtones que les vivim com a fet natural dels nostres dies.

Quan vivim etapes especialment difícils ens posem a viure dintre d’una “esfera”. Mirem on mirem tot és del mateix color: gris i fred. És llavors que mirem on mirem el resultat sempre és el mateix. Sense camins i amb poca esperança i il·lusió. I és ben cert que aquest és el resultat de la vida dintre de l’esfera.

Podem posar exemples per aclarir el concepte:

  •  Una persona en situació d’atur envia currículums i en la majoria de casos no obté cap resposta o les respostes son negatives. La seva vivència es mou dintre d’una esfera on és difícil veure’n la sortida.
  • Relacions personals malmeses on no hi ha comunicació
  • Parelles que tenen mala relació i no saben com acabar-la
  • Relacions professionals sense confiança
  • Excés de pes
  • Sedentarisme
  • Poca facturació a l’empresa
  • Malalties o mala salut
  • Conflictes socials

Podríem trobar molts exemples i ens adonaríem que en tots els casos que hem viscut, vivim o coneixem, la realitat la convertim en una esfera. No veiem res més. Esfera de color gris. Parets fosques i altes. Mirem on mirem no hi veiem sortida.

I sense adonar-nos-en, tots en les nostres vides hi incorporem esferes. Cadascun de nosaltres en tenim varies. I les normalitzem i vivim moments i etapes de foscor i de desesperança.

Les esferes normalment son molt incòmodes perquè ens hi porten les situacions negatives i allà ens hi instal·lem. Però tenen una part de confort. Un confort que en realitat és molt incòmode, però que per ser un espai conegut no en sabem sortir.

El lideratge significa saber identificar l’esfera o esferes en la que ens trobem.

Identificar-les ens obra la porta a poder-ne sortir.

Ens cal saber posar-nos fora de l’esfera i fer d’observadors i adonar-nos-en que l’univers és més gran que el que fins ara havíem vist.

I podem dir doncs que una persona sense feina, pot sortir de la seva dura situació “només” fent aquest exercici?

Doncs clarament la resposta és NO. Però sortir-ne pot obrir-li la mirada a buscar altres tipus de feina, altres tipus de contactes, altres canals o altres vies. Segur que sortir-ne, li permet explorar nous camins que estaran formats d’esperança. I seguir un camí, sempre porta a un nou lloc.

Sortir de l’esfera, sense dubte obre oportunitats. I per si mateix, contribueix a poder-ne sortir. No sempre serà possible, però segur que ens facilitarà més el camí.

Desgraciadament, hi ha moments a la vida, on l’esfera és negre i molt pesada. Son aquells cassos especialment greus, com poden ser la malaltia, la mort de persones estimades, o la privació de llibertat…

També en aquests casos, és important saber-ne sortir, -encara que sigui per uns instants-, i mirar d’obrir la mirada cap a possibles camins que qui sap si mai havíem contemplat i provar de trobar altres perspectives, per difícil que ens pugui semblar. Això ens permetrà intentar sanar la nostra ment i per tant el nostre cor.

Sortir de les nostres esferes requereix la voluntat de fer-ho, coratge per intentar-ho però ens guiarà cap a nous camins, diferents dels que pocs que ens aporta l’esfera gris i freda.

Identifiquem les nostres esferes. Posem-los-hi nom, color i forma. Algunes son molt quotidianes. Altres molt històriques. Però sortir-ne ens aportarà molta llum i moltes oportunitats.

Per les situacions més difícils i més dures, uns instants ens podran aportar nous punts de vista. I quan l’esfera és negre, una nova perspectiva, -serveix a moments- per millorar l’estat de l`ànima.

No oblidem mai, que l’univers ens ofereix moltes formes, espais i colors i moltes vegades nosaltres som els creadors de les nostres pròpies esferes grises i avorrides.

Lideratge és també això: saber superar la nostra realitat incòmode i construir el nostre propi món de colors, còmode, viu i alegre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.