Presentació del llibre: “Sabadell, ciutat fletxada”

Presentació del llibre: “Sabadell, ciutat fletxada”

Presentació del llibre: “Sabadell, ciutat fletxada”

Ahir a la tarda vaig tenir el plaer de presentar el llibre del Manel Larrosa, “Sabadell la Ciutat Fletxada”.
N’he estat l’editora i en vaig fer la la presentació.
Aquest llibre és una mostra de fer política de valors, us adjunto la presentació que en vaig fer, on ho destaco i raono.

Desitjo que us agradi,

 

Bona tarda,

Avui faig una tasca que mai havia fet fins ara, que és fer la presentació d’un llibre i en concret del llibre del Manel Larrosa titulat “Sabadell Ciutat Fletxada”. I aquesta presentació ve d’una l’altra activitat nova per mi que és la de ser l’editora d’aquest llibre.

He fet feines i he assumit responsabilitats ben diferents al llarg de la meva vida, des de dedicar-me a la formació, a ser regidora, a directora d’una escola de policia i d’una escola de bombers. Però editora no ho hauria mai imaginat…

I partiré d’aquest punt, -de fer d’editora-, per fer-ne la presentació.

Com a sabadellenca he seguit els articles i els documents fets pel Manel des de fa anys. Estic segura que com la majoria de tots vosaltres.

En aquesta meva darrera etapa professional a Sabadell, he tingut la sort de compartir moltes converses i molts projectes amb ell.

En aquesta inquietud que compartim per la millora de Sabadell, del territori i del país i pensant en les properes eleccions municipals, alguns dies parlàvem del nombre d’articles que ell havia escrit.   Jo li deia que era material suficient i interessant per fer-ne un llibre i especialment tenia sentit fer-lo en aquest moment.

Com bé coneixeu tots vosaltres, el Manel és una ment inquieta. I estic segura que tots coincidirem, que és brillant. 

Sovint transgressor i sap ser-ho fins al punt de fer-se sentir. A vegades incomodant inclús a polítics i a institucions però sempre aportant per construir.

El Manel escriu. Genera projectes. Treballa. Analitza. Fonamenta amb dades el que proposta. Té idees. Les exposa als responsables de l’Ajuntament, de la Generalitat i de l’Administració corresponent.

Lluita per realitat les seves propostes. Les explica, les raona i els hi demostra la manera de dur-les a terme.

Avui em sento satisfeta d’haver-lo convençut de transformar aquest nombre important d’articles en aquest llibre.

El procés per fer el llibre va seguir el tarannà del Manel. Jo em vaig encarregar de convence’l, em vaig encarregar d’ordenar els articles, de trobar-hi repeticions entre articles, de posar un ordre lògic i de trobar el fil conductor per fer-ne un relat.

Us haig de dir que mentre jo llegia els articles, ell seguia enviant-me noves versions dels articles o nous articles. Manel en estat pur…

Els articles son sempre propostes per la millora de Sabadell i del territori. I millorar Sabadell i el territori significa pel Manel fer projectes que millorin la vida de les persones.

Us podria dir que el llibre parla de propostes. D’experiències ja realitzades com a model i d’altres pendents de fer. Us explica de com es va idear i crear el Parc Catalunya, de pacificar la Gran via, de com entendre el Passeig de la Plaça Major, de relligar urbanísticament la ciutat, dels carrils bici, de Torre-romeu, del bus urbà, de les rondes o de com actuar per resoldre en molts sentits i de manera efectiva l’àrea Vallés… entre d’altres interessants anàlisis i propostes.

Però el Manel és essència i com a tal ens parla dels temes més socials i tracta de com resoldre l’habitatge social, la formació i el treball. I també ens parla de com organitzar l’ajuntament i la seva administració per fer-lo realment efectiu pel ciutadà.

Però permeteu-me que faci un pas més a l’hora de presentar aquest llibre.

Per mi, el llibre és un llibre de valors. Sense dubte, els valors del Manel.

Compromís i justícia social. Creació de treball com a mitjà per tenir una vida digne. Respecte profund a la natura. Mobilitat neta. Transport públic. Accessos a la ciutat. Creació d’una ciutat i d’un territori fonamentat en el coneixement i en la formació per a tots. Proximitat i practicitat a l’hora de fer política. Comprendre els problemes i trobar-los-hi solucions reals per fer-los la vida més fàcil i més digne a les persones que hi vivim.

Pel Manel les solucions no son mai ni simples ni clàssiques. Passen per una determinada manera de fer i de ser: transparent, ètica, sostenible mediambiental i econòmicament, social i efectiva pels ciutadans.

El Manel té una manera de veure la política en gran. Fuig d’estigmatitzar el privat o el públic i supera aquestes barreres i creences que tantes vegades limiten l’acció política i social. No defalleix i no s’encalla per un no. Ell segueix treballant i aportant pel bé comú.

Permeteu-me doncs que us digui, que quan llegiu el llibre, feu-ho també observant-lo com una manera de fer política que mai hauríem d’haver perdut. La política dels valors.

El Manel ve d’aquesta escola. La de la política de valors. La que traspassar els partits. La de la política propera al ciutadà. La del diàleg. La de buscar l’acord pel bé comú. La del compromís. I la de fer que les coses passin. D’acció i de feina ben feta.

En aquesta escola alguns hi vàrem coincidir. El Marc Batlle que ens ha fet el pròleg o jo mateixa sent regidors d’un ajuntament amb el Toni d’alcalde.

Així doncs, com us podeu imaginar, per mi esser editora del llibre ha estat una tasca molt enriquidora.

Tinc la sort de compartir amb ell aquesta visió del què i com ha de ser la política i no puc per menys que agrair-li aquesta tasca que fa cada dia, -prou que ho sabem! Perquè el seguim-, de fer articles i aportar-nos idees i projectes per Sabadell i pel nostre país.

Gràcies Manel. Segueix treballant incansablement i generosament pel bé comú. Sabadell està clar que ho necessita i per tant a tu també et necessitem.

No vull acabar aquesta presentació sense fer un agraïment a la Llar del Llibre per la seva tasca i per haver-nos-ho fet molt fàcil.

També un agraïment pel Quim Gongora i per Via Gràfica. Una vegada més gràcies Quim per la teva ajuda.

I gràcies als mitjans de comunicació, als diaris que publiqueu els articles del Manel que estic segura que a vegades estan en la cua de publicació, perquè pot ser us trobeu a vegades amb més articles que edicions en les que publicar.

A tots els que avui ens acompanyeu i a tots els lectors del llibre gràcies perquè així, des del coneixement i amb valors fem ciutat, fem Sabadell i fem país.

Manel tens la paraula.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.