Més rigor i menys gurús en la formació en lideratge individual i social

Més rigor i menys gurús en la formació en lideratge individual i social

Més rigor i menys gurús en la formació en lideratge individual i social

Més rigor i menys gurús en la  formació en lideratge individual i social

Parlar de lideratge transformacional de l’individu o del sistema, pot semblar una disciplina teòrica i fins i tot, una utopia.

Fa gairebé vint anys que treballo amb el desenvolupament i aplicació pràctica del lideratge transformacional.

Com he reflexionat en diferents post d’aquest bloc, en cursos i conferències, el lideratge toca en molts punts amb el creixement personal, si bé va molt més enllà. Clica aquí per llegir més sobre lideratge…

Cada persona tenim un procés propi i intransferible d’evolució i maduresa.

Les diferents persones serem més o menys conscients de les nostres mancances i de les nostres necessitats si bé cap de nosaltres estem autoritzats per dir a un altre com ha d’evolucionar, com ha de canviar, com ha de millorar ni com ha de ser.

Tots tenim el nostre propi ritme i el nostre propi procés evolutiu.

Desenvolupar el lideratge depèn de la voluntat de cadascun. I com he dit tantes vegades, requereix de dos ingredients principals: humilitat i coratge. Ens cal ser humils per reconèixer en què volem millorar, què volem assolir i hem de tenir molta força de voluntat per fer-ho.

Per desenvolupar el lideratge, és necessari fer-ho de la mà d’un professional especialitzat.

De la mateixa manera que no pel fet de que tots mengem som nutricionistes, ni perquè ens pentinem cada matí som perruquers, el desenvolupament del lideratge requereix de professionals formats amb la corresponent metodologia. I com totes les professions per saber-ne cal estudiar i tenir experiència en aquesta disciplina.

Desgraciadament en la societat actual les disciplines acadèmiques amb les corresponents competències professionals aplicades a l’àmbit social son poc respectades. És fàcil escoltar a les persones com un bon dia es dediquen a la formació sense haver-se format a fons en la matèria que impartiran, ni sense tenir-ne experiència ni sabent metodologies de formació.

Segur que molts de vosaltres també coneixeu persones que gairebé per obra de la màgia s’han convertit en coaches professionals (amb uns pocs caps de setmana de formació i sense experiència professional prèvia).

El lideratge és un camp especialment abonat per la proliferació de persones que sense coneixements s’atorguen la categoria d’experts en la matèria.

I aquesta és justament una disciplina que necessita d’especial expertesa si es volen obtenir resultats efectius. Sinó, o bé ens trobem la classes teòriques de lideratge (continguts que s’obliden al cap de poques setmanes) o bé ens trobem amb pseudo-professionals que parlen de creixement personal segons les seves pròpies opinions i experiències.

Personalment aquest segon cas em sembla especialment criticable per la falta de rigor.

El fet de que vivim en una societat on els reptes que tenim per davant son molt importants (sostenibilitat del planeta, respecte als drets humans, pau, justícia social…), és fàcil trobar gurus que s’atorguen la saviesa i l’autoritat de dir als altres què s’ha de fer i com s’ha de fer per assolir-los.

El lideratge transformacional és una disciplina acadèmica, amb recerca i publicacions de molts autors referenciats en les principals revistes científiques.

Com a tal, és una disciplina que obligatòriament requereix de metodologia i rigor per ser impartida i aplicada a individus, organitzacions i sistemes.

En el procés de desenvolupament de lideratge transformacional s’han d’aplicar diferents eines i diferents metodologies, per donar resposta a les corresponents necessitats de coneixement, a l’anàlisi i potenciació de l’experiència i al desenvolupament de les pròpies competències de lideratge.

Son molts i variats els professionals de diferents disciplines: coaching, meditació, ioga, mindfulness, tipus d’alimentació, reiki, energies, conferències sobre nous paradigmes, ... que consideren que cadascuna d’elles és la clau determinant per solucionar bona part dels problemes que té el nostre món.

I és cert que algunes d’elles poden formar part del procés de desenvolupament de lideratge, però cap d’elles per si mateixa és suficient, ni determinant.

Els professionals que ens dediquem al lideratge transformacional, -bé sigui a nivell individual, a equips, a organitzacions o a sistemes-, hem d’assumir la responsabilitat de tenir el coneixement rigorós, metodològic i a ser possible amb fonament científic, per impartir-la.

I tots nosaltres, -els professionals que ens hi dediquem-, hem de ser realment humils (no només parlant d’humilitat) i recordar que som professionals que apliquem metodologia però que no som en cap cas superiors als demés, ni gurus, ni savis en mestratge, per dir als demés com han de ser ni què han de fer. Ni consells ni lliçons a ningú. Només formats amb rigor amb la corresponents metodologia.

Si sortim del rigor acadèmic i metodològic i de la humilitat professional, tenim possibilitats de trobar-nos xarlatants que a partir de les seves pròpies mancances personals (ells en diuen experiència) faran teories buides de contingut que impacten negativament en una societat que necessita més que mai rigor per millorar.

No em cansaré de dir que la nostra societat necessita directius, polítics, treballadors, veïns i amics que desenvolupin el seu propi lideratge transformacional per funcionar per valors. Els primers que hem de començar a fer-ho som cadascun de nosaltres individualment.

I també per tots i cadascun de nosaltres no hi ha altra camí que el compromís, la responsabilitat, la veritable humilitat i el coratge per fer-ho.

 

 

 

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.