Lideratge transformacional: una disciplina important pels mitjans de comunicació

Lideratge transformacional: una disciplina important pels mitjans de comunicació

Lideratge transformacional: una disciplina important pels mitjans de comunicació

Lideratge transformacional: una disciplina important pels  mitjans de comunicació.

Hem parlat en moltes ocasions de la importància de fer arribar el lideratge transformacional a diferents col·lectius.

El lideratge transformacional és necessari en tots els àmbits.

Pots prèmer aquí per llegir més sobre lideratge transformacional

Els directius i els responsables de les empreses i organitzacions necessàriament han de desenvolupar el seu lideratge transformacional, doncs provoca que milloren les relacions entre les persones que hi treballen i amb les qui col·laboren i així poden assolir els objectius i treballar amb bon ambient de treball.

Els col·lectius que tenen un impacte directe a la societat també han de quedar imbuïts del lideratge per valors. Polítics, jutges i fiscals, mestres , policies i metges son a ben segur els col·lectius que més impacte tenen en tots nosaltres.

Per poder treballar per valors és necessari tenir un desenvolupament personal que permeti disposa d’un equilibri que permeti relacionar-se  i treballar amb objectivitat i rigor. I a l’hora fer-ho amb generositat, respecte, humilitat i honradesa.

No és fàcil tenir la fermesa interna que ens doni la força per ser coherents amb nosaltres mateixos. Vivim en un món molt exigent on la competència entre nosaltres en moltes ocasions marca la pauta.

Obtenir els recursos econòmics i reconeixement social necessaris per viure en una societat que, tot ens ho exigeix, no és fàcil.

En mig del molt soroll de l’ambient, és molt fàcil dir que “ningú” actúa per valors. No és cert.

Son moltes les persones i de tots els col·lectius que s’esforcen per treballar per valors.

També és cert que el que més notem és el “soroll”, les estridències, les falsedats, les acusacions, les opinions buides i plenes de judicis, i les seves conseqüències dels qui no treballen ni actuen per valors.

Els mitjans de comunicació son un dels col·lectius més sotmesos a les exigències negatives del mercat. Un mercat massa vegades sense ànima. Uns professionals que tenen en excessives ocasions la pressió editorial econòmica i política, si és que en aquest camp, l’un i l’altre es poden separar.

La necessitat d’audiència, la necessitat de fer més vendes, de ser més escoltats o llegits, de ser els primers i dels que aconsegueixen més likes o més seguidors, porta excessives vegades al sensacionalisme i a la falta de rigor a l’hora de fer les notícies.

Em reconec en el dolor que provoquen les notícies falses i els judicis gratuïts a les persones.  I també haig de dir que em satisfà enormement trobar-me noticies ben treballades i professionals amb valors.

El camí que queda per recórrer en el camp dels mitjans de comunicació respecte al lideratge transformacional i al treball per valors, és molt.

Però també és cert en que en mig del gran soroll mediàtic hi ha professionals que actuen amb honestedat i professionalitat.

Ser professional en un mitjà de comunicació ha de promoure la confiança amb les persones i en el missatge. La veracitat i l’objectivitat de la noticia ha de prevaldre per sobre de la pressa per comunicar i causar sensació a l’audiència. Reconeguem el valor del qui ho fa bé.

Els professionals de la comunicació que actuen amb honestedat per sobre del “ferotge mercat” saben que els valors estan per sobre del “benefici”.

Les notícies falses destrossen persones, col·lectius i organitzacions. És fonamental que el que es publiqui sigui veraç, que es respecti la presumpció d’innocència si és el cas i sobre tot és fonamental el respecte més absolut per totes les persones.

Els mitjans de comunicació influeixen directament a la vida de les nostres famílies, dels nostres amics i de nosaltres mateixos.

Treballem tots per reconèixer els treballs seriosos i exigim professionalitat i rigor als qui no en tenen i ens fan mal a l’ànima.

Gràcies de tot cor, als professionals dels mitjans de comunicació que ja sou en el camí dels valors. Feu un bé destacable a la nostra vida.

Fem-ho tots. Cadascun de nosaltres també.

Ens cal una societat que funcioni per valors:

respecte, sinceritat, honestedat i ètica.

 

 

 

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.