Lideratge transformacional: imprescindible pel compliment dels ODS de Nacions Unides.

Lideratge transformacional: imprescindible pel compliment dels ODS de Nacions Unides.

Lideratge transformacional: imprescindible pel compliment dels ODS de Nacions Unides.

Lideratge transformacional: imprescindible pel compliment dels ODS de Nacions Unides.

ODS: Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Cartell amb les icones dels 17 ODS (Font: Respon.cat)

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS són un conjunt d’objectius relacionats a desenvolupament sostenible, creats per les Nacions Unides i promoguts com a Objectius Mundials per al Desenvolupament Sostenible..Podeu prèmer aquí per saber-ne més…

L’agost de 2015, 193 països van acordar els 17 ODS que son vàlids de 2015 a 2030.

Hi ha 17 objectius i 169 metes específiques per a aquests objectius.

 1. Erradicació de la  pobresa:  Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot arreu.
 2. Lluita contra la fam:  Posar fi a la fam i la inanició, aconseguir la seguretat alimentària, millorar la nutrició i promoure una agricultura sostenible.
 3. Bona salut:  Garantir vides saludables i promoure el benestar per a totes les edats.
 4. Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d’aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives.
 5. Igualtat de gènere: Aconseguir la igualtat de gènere a través de l’enfortiment de dones adultes i joves.
 6. Aigua potable i sanejament: Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i de les condicions de sanejament.
 7. Energies renovables: Garantir l’accés de totes les persones a fonts d’energia assequibles, fiables, sostenibles i renovables.
 8. Ocupació digna i creixement econòmic:  Promoure un creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, una ocupació plena i productiva, i un treball digne per a totes les persones.
 9. Innovació i  infraestructures: Construir infraestructures resistents, promoure una industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.
 10. Reducció de la desigualtat: Reduir la desigualtat entre i dins dels països.
 11. Ciutats i comunitats sostenibles: Crear ciutats sostenibles i poblats humans que siguin inclusius, segurs i resistents
 12. Consum responsable: Garantir un consum i patrons de producció sostenibles.
 13. Lluita contra el canvi climàtic: Combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes
 14. Flora i Fauna aquàtiques: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per a un desenvolupament sostenible.
 15. Flora i fauna terrestres: Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, i detenir i revertir la degradació de la terra i detenir la pèrdua de la biodiversitat.
 16. Pau i justícia: Promoure societats pacífiques i inclusives per aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar a totes les persones accés a la justícia i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.
 17. Aliances per als objectius mundials: Enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar les associacions mundials per a un desenvolupament sostenible.

Els 17 ODS, son  els objectius que ha d’assolir la societat en la que vivim.

Aquests 17 objectius es fonamenten en els valors del respecte a la persona i al planeta.

És de vital importància que s’assoleixin aquests 17 objectius d’aquí al 2030 per evitar la destrucció del planeta i de la societat. Per fer-ho, és imprescindible que tots i cadascun de nosaltres aprenguem a funcionar d’acord amb els valors.

Son fonamentals les polítiques que endaguin els diferents governs i és imprescindible que els governants no es conformin en aconseguir grans titulars per donar-los-hi compliment, sinó que aconsegueixin que aquests objectius es transformin en realitat per totes les persones i pel planeta.

És per això que el lideratge transformacional, és a dir la capacitat de saber treballar d’acord amb els valors, és l’element clau per fer possible que els ODS siguin una realitat més enllà d’un conjunt de voluntats dels governants de 193 països.

En els propers post d’aquest blog, compartiré amb tots vosaltres, el com aplicar el lideratge transformacional a cadascun dels 17 ODS.

Estic segura que com sempre, podrem entretots debatre i aportar coneixement per fer realitat una societat més justa per tots.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.