Lideratge i empresa

Lideratge i empresa

Lideratge i empresa

El pas de la revolució industrial a la revolució del coneixement, té un impacte directe en la forma que es requereix per dirigir les empreses. En plena revolució industrial, el valor l’aportaven les màquines i les persones eren el “peó” i la mà d’obra dintre d’un sistema que produïa. Es donava per fet, que qui tenia la capacitat d’adquirir maquinaria i s’atrevia a fer-ho, contractava, o com es deia en el moment, -llogava- persones, per portar-les. Se suposava que el talent era el de l’empresari que feia funcionar el sistema i era aquest qui escollia algunes persones de confiança per fer-los responsables del bon funcionament de l’engranatge, dels quals també aquests en formaven part, com a “peons” del sistema.

Al final de la segona dècada del segle XXI, les empreses han canviat radicalment. Avui no hi ha empresa sense coneixement i les màquines i la tecnologia estan a l’abast de tothom. Internet dóna recursos i informació a totes les persones que la busquen.

La globalització, la tecnologia i també en concret, les tecnologies de la informació i de la comunicació, ho envaeixen tot. La robòtica és present de forma gairebé natural en tots els tipus d’empresa. I en aquest marc és on les persones són les que tenen el veritable valor. I el valor de les persones el formen el coneixement que adquireixen amb els estudis reglats, amb la formació continua, amb l’aprenentatge a través de l’exemple d’altres persones, i també per les competències que desenvolupen. Avui la suma dels coneixements l’actitud passa a ser rellevant per adaptar-se als canvis que comporten les empreses d’avui.

Flexibilitat, adaptació al canvi, seguretat en si mateixos, creativitat, capacitat per establir bones relacions, són alguns dels elements clau per adaptar-se al món canviant.

Aquest conjunt de característiques de les persones que treballen en el món del coneixement, porten implícita la necessitat de ser dirigits per persones que estiguin a l’altura per donar-los resposta, fer-los sentir bé i dirigir de manera que el seu talent pugui quedar-se a l’organització.

És per això que avui, més que mai, els directius i els comandaments de les empreses, tenen la necessitat de desenvolupar el seu lideratge així com saber potenciar el lideratge de tots els seus membres. Només així retindran i gaudiran de les persones que faran créixer, funcionar i donar bons resultats a les empreses de les quals en formen part.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.