La subtilesa de les emocions en les relacions ens delaten.

La subtilesa de les emocions en les relacions ens delaten.

La subtilesa de les emocions en les relacions ens delaten.

La subtilesa de les emocions en les relacions. Comuniquen. Hi son. Ens delaten.

És ben conegut que les relacions humanes son una de les disciplines més complexes de la nostra societat. Es pot veure cada dia en la política, en el món empresarial, institucional, en els mitjans de comunicació, entre veïns, entre pares de l’escola o entre amics.

Les escoles de negocis, les universitats i multitud de consultores hi dediquen programes i esforços i pel fet de ser una disciplina que afecta absolutament a totes les persones, massa sovint no s’hi dona l’atenció que mereix. Algunes persones i organitzacions donen per fet que és un fet trivial perquè és comú a tots, sense adonar-se’n que és el punt fonamental que pot portar a l’èxit o fracàs de l’empresa organització o relació.

Podeu llegir articles molt interessants en el següent enllaç ….

Establir relacions de qualitat requereix de coneixement i de maduresa personal.

No podem canviar les actituds dels altres, però podem modular, moderar i ser responsables de les nostres.

De fet, en funció de les nostres actituds i reaccions creem impacte en els demés i en conseqüència també modifiquem directa o indirectament les reaccions dels altres.

La nostra interacció amb els altres està formada de paraules i també per silencis, pel to, per la presència i per les absències, per mirades i per de girs de cap a l’altra banda. Inclou també la subtilesa de l’emoció que nosaltres i els altres desprenem.

En aquesta subtilesa de la comunicació a través de les emocions se’ns fa molt difícil posar-hi paraules. Algunes vegades seria convenient i necessari posar-n’hi. Moltes d’altres no. Però en tot cas, seria convenient que actuéssim d’acord amb els que diuen aquestes emocions. Les pròpies i alienes.

  • Algú de nosaltres no percep el li generem a una altra persona?
  • Quants de nosaltres no sentim que l’altre sent gelosia o ràbia pel que som, pel que fem, pel que tenim o pel que no tenim, o per la nostra manera de fer?
  • O quants de nosaltres no sentim que l’altre ens estima o admira en silenci i no s’atreveix a dir-nos-ho?
  • I… quants de nosaltres no dediquem esforços en dissimular les nostres emocions (positives o negatives) pels altres?El nostre món funciona poc per paraules.

Les paraules expressen poques vegades el que realment som i sentim i encara menys vegades expressen el que és realment important.

Posar l’atenció en les emocions que s’estableixen en les relacions ens permet fer-nos conscients d’aquestes percepcions pròpies i alienes i això se’ns fa difícil. Pot ser perquè ens fa sentir vertigen mirar de cara la realitat de les nostres emocions i la veritat en les relacions.

  • Però per què ens és tant difícil reconèixer i acceptar el que ens diuen les emocions?
  • Perquè sovint ens fan sentir febles. Les emocions diuen la veritat i la veritat ens examina realment.

Si sentim gelosia és signe que ens sentim menys que un altre.

Si sentim ràbia és signe que sentim que el que té o fa l’altre ens posa en situació d’inferioritat.

Si sentim amor pot ser no ens atrevim a expressar-lo per por que l’altre no ens correspongui.

Si sentim por, pot ser no ens veiem capaços ni de demanar ajuda.

I el lideratge és el procés que ens porta a sentir-nos segurs de nosaltres mateixos i a saber superar les pors i les inseguretats que a tots ens afecten el alguns moments.

Només des del veritable lideratge les nostres emocions seran equilibrades i serem capaços d’actuar d’acord amb el que sentim. Requereix així si, de coratge i d’humilitat.

I el coratge i la humilitat es treballen de forma individual i en silenci.

Reconèixer el que som, amb les fortaleses i febleses és difícil, però és l’únic camí que ens pot permetre establir relacions de qualitat. I aquestes només es poden establir des de la sinceritat, primer amb un mateix i després amb els altres.

Reconeguem humilment el que sentim i establim relacions sinceres mirant als ulls. Només així ens sentirem bé i farem sentir bé als altres.

I així farem equips humans cohesionats i potents que permetran construir empreses que funcionaran bé, amb persones que s’hi sentiran còmodes. Es podran fer governs que treballaran per l’interès comú, i establirem relacions de qualitat amb les entitats i persones que ens hi relacionem cada dia, i conjuntament podrem contribuir a crear una societat millor.

Pots llegir més sobre lideratge pulsant sobre el següent enllaç….

 

 

 

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.