La fina línia entre lleialtat i fidelitat

La fina línia entre lleialtat i fidelitat

La fina línia entre lleialtat i fidelitat

Vivim en la societat del soroll. Estem bombardejats de molta informació i dintre d’aquest volum, hi ha lògicament moltes paraules i un nombre menor de conceptes. La paraula “valors” es fa servir gairebé com una “comodity(serveix per tot), mentre que només una part de la societat es dedica a fer una vida fonamentada en valors. També aquest col·lectiu, -el que vol actuar i actua d’acord amb els valors-, fa errors, però al menys té el coratge d’intentar-ho.

En aquest blog i en la nostra vida, podem parlar abastament sobre valors.

Avui però tinc la intenció de compatir una reflexió sobre la lleialtat i la fidelitat.

Per la cultura que vivim, hem escoltat moltes vegades que és important ser fidel. Fidel a la parella. Fidel a la feina. Fidel a la institució. Fidel al partit. Fidel als amics. Fidel als directius…

Però què és la fidelitat?

Si busquem una definició trobarem que és: “ la fermesa i constància dels efectes, idees i obligacions en el compliment dels compromisos establerts”. Com exemples trobem: “els reis feien jurar als seus súbdits fidelitat al monarca, implicant obediència i submissió”.

Podem doncs comprendre, que la fidelitat és en bona part una “obligació” que coarta la llibertat, però sobretot, és el contrari de l’establiment de relacions de confiança.

Les relacions de confiança es fonamenten per sobre de tot, en una relació de respecte a les altres persones. La submissió és doncs per naturalesa, la falta de respecte més profund.

I què és la lleialtat?

Trobem la següent definició: “És un sentiment de respecte als principis morals, als compromisos establerts o cap a una persona”.

Podem doncs veure que la lleialtat és un valor en si mateix, que comporta respecte a les persones que estan units en una relació, bé sigui social o laboral.

En l’etorn polític, empresarial i social, el valors de la fidelitat i la lleialtat es confonen.

És molt més simple i fàcil ser fidel que lleial.

De fet en moltes ocasions ser fidel és un espai que serveix de refugi per evitar prendre decisions i emetre opinions. És un espai per la inseguretat i per les pors.

Per exemple, en un partit polític és bastant més fàcil dir que si al “cap” del partit i a la direcció del partit, que aportar la pròpia visió que en ocasions pot ser discrepant.

Ser lleial significa formar part d’un projecte, fins i tot quan es discrepa de les opinions. És mantenir el compromís encara que en ocasions sigui difícil o quan les circumstàncies no son favorables als propis interessos.

En política i, en els partits polítics, la pràctica de la fidelitat està més estesa que la pràctica de la lleialtat. Dir que si, per no tenir problemes, és més fàcil que discrepar i és més fàcil marxar quan pots perdre la plaça que mantenir-se per defensar unes idees en les que creus des de fa anys.

En el món empresarial es repeteix el mateix esquema. És més simple actuar d’acord amb les opinions de la direcció, que en la defensa dels objectius. És a dir, és més fàcil dir que “si” al “jefe”, que defensar el que un creu fermament pel  bé de l’empresa.

En les relacions de parella i d’amistat el model es repeteix. És molt més simple dir que si a les opinions dels altres i mostrar-se “fidel”, que discrepar i mantenir les relacions amb sinceritat.

Son molts els exemples que podríem posar per diferenciar la fidelitat de la lleialtat.

Normalment ser fidel és molt més simple que ser lleial.

Sovint ser lleial requereix d’un esforç important per renunciar a la comoditat, ser sincer, lluitar pel que un creu, i treballar perquè el bé de tots estigui sobre el bé individual.

Ser fidel, és molt més fàcil. És un espai confortable per la por i per la inseguretat. És no fer enfadar. És dir que si, quan es vol escoltar el si. És seguir la corrent per mantenir a tothom content, encara que sigui en detriment del que ho demana, d’un mateix o de l’objectiu pel que es treballa.

El lideratge transformacional sobreposa la lleialtat a la fidelitat. Es el model que sobreposa el coratge per ser sincer, a la comoditat del seguidisme.

Estem en una societat que necessita deixar enrere la simplicitat de la fidelitat i ampliar-la a la lleialtat. És més difícil, però compensa a un mateix, a les persones, a les organitzacions i a la societat.

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.