Fer ciutat amb valors

Fer ciutat amb valors

Fer ciutat amb valors

Fer una ciutat amb valors és un dels reptes per millorar la nostra societat

El temps que vivim és social i políticament convuls.

Les condicions de vida per a moltes persones no son acceptables per una societat que anomenem del primer món.

L’habitatge inassequible (de compra i de lloguer), l’alt cost de l’energia (sobretot pels impostos que es carreguen en cada rebut), la falta de distribució de la riquesa, que està en mans de molt pocs mentre que una part important no pot cobrir les necessitats vitals o ho fa amb dificultat, barracons escolars, sobrecàrrega de malalts i cues en els hospitals, insuficient transport públic, contaminació, atur, …

En paral·lel, la política s’ha anat degradant en els darrers anys a nivells alarmants.

Només cal observar les intervencions de diferents polítics en plena campanya electoral estatal.

A ben segur molts dels que hem viscut sempre en democràcia no hauríem pogut imaginar mai, haver d’escoltar les barbaritats que s’estan dient.

Hi ha polítics que ja normalitzen limitar la llibertat d’expressió, la llibertat d’idees i fins i tot la llibertat d’acció en un país democràtic.

En aquest marc general, les ciutats hi tenen un paper important.

El municipi és l’espai que acull als ciutadans. És aquí on, independentment del tamany de la ciutat, compartim llocs en els que tots ens coneixem.

Sortosament la política municipal és radicalment diferent que la política estatal. Els alcaldes i els regidors del govern i de l’oposició coneixen directament la problemàtica concreta que afecta a les persones. En aquestes campanyes es parla de problemes de la ciutat i la qualitat del debat polític és clarament superior al que es viu a nivell estatal.

Més enllà de votar el dia de les eleccions municipals el dia 26 de maig, tots tenim el nostre propi nivell de responsabilitat. Poder aportar idees, informar a l’Ajuntament i als seus polítics del que no funciona. Però també , els ciutadans que hi vivim, tenim la responsabilitat de fer una ciutat que funcioni millor i ho faci fonamentant-se en  valors.

A Sabadell, en aquesta campanya electoral, més de 40 entitats de la ciutat (econòmiques, culturals, socials, esportives, acadèmiques…) s’han posat d’acord per aportar la seva visió sobre problemàtiques que estan pendents de resoldre i possibles solucions.

D’aquesta iniciativa, el valor real està en la forma de fer aquests debats. Respecte. Contribuir. Compartir. Debatre. Ajudar. Comprometre’s. Entre tots fer ciutat.

Us deixo un article meu que s’ha publicat en diferents mitjans en aquest sentit.

La meva voluntat és sense dubte, contribuir, encara que sigui aportant  un gra de sorra, per fer una societat més respectuosa i més justa, fent-ho amb voluntat i rigor.

Estic segura que si tots deixem enrere els judicis de valor, les creences, els dogmes i intentem funcionar per valors, tots tindrem una vida millor.

Us deixo els enllaços a l’article:

prem aquí per llegir l’article publicat al diari i-sabadell

Prem aquí per llegir l’article publicat al Diari de Sabadell

Prem aquí per llegir l’article publicat a Nació Digital

I alguns enllaços en els que podreu veure el to dels debats, en el que son els ciutadans qui opinen i aporten i els polítics escolten. El dia 8 de Maig tindran el seu torn per fer el debat polític clàssic.

Prem aquí per trobar més informació

Prem aquí per trobar més informació

Prem aquí per trobar més informació

 

 

 

 

 

 

 

Entrevista a i-sabadell

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.