És urgent un canvi de paradigma. Cap a una nova cultura.

És urgent un canvi de paradigma. Cap a una nova cultura.

És urgent un canvi de paradigma. Cap a una nova cultura.

ÉS URGENT UN CANVI DE PARADIGMA CAP A UNA NOVA CULTURA. 
LIDERATGE TRANSFORMACIONAL.

Les darreres quatre dècades han promogut una forma de vida que s’ha fonamentat especialment en el consum i en l’hedonisme. Aquesta manera de fer, ha consolidat una manera de fer de les persones en la que els valors han sigut, en molts casos, només paraules.

Han estat 4 dècades en les que s’ha promogut l’economia més salvatge i perversa. El consum desmesurat i irresponsable ha format part de la vida de tots els que formem part d’aquest primer món. I aquesta manera d’actuar ha posat en un alt risc el planeta sencer.

Amb el desfici per guanyar (diners i reconeixement social)  i pel corresponent consum , no ens adonem que l’aire es fa irrespirable per tots els  éssers vius, puja ràpidament la temperatura del planeta, els casquets polars es fonen, el nivell del mar puja i en definitiva nosaltres, de forma conscient o inconscient ens estem autodestruint.

L’economia és un mitjà que ha de donar les eines per fer que les persones tinguin una vida digne. L’economia exacerbada ha donat com a resultat la voluntat ,en molts cassos, d’acumular objectes i diners per sobre de tot.

Aquest resultat, ha generat un món injust. Uns pocs tenen grans fortunes. Uns quants més, uns amplis comptes de resultats i la majoria viuen en unes condicions econòmiques precàries que els fan la vida molt difícil.

La pobresa avui afecta a milions de persones

Les publicacions acadèmiques i conferències rigoroses sobre aquests aspectes son nombroses tot i que, els ciutadans amb suficients recursos per viure,  ens quedem asseguts en un sofà sense fer res i consentint que  la situació segueixi igual.

L’amplia majoria de la societat,  crida des de fa molt temps de la necessitat de fer un canvi de paradigma. Una paraula que pot semblar inclùs retòrica.  Però el que necessita veritablement el món, és aprendre a funcionar per valors. Entre altres fòrmules, el lideratge transformacional del que tantes vegades us parlo, és justament aquell que fonamenta una nova cultura, una nova manera de fer: la que permet funcionar d’acord amb els valors.

No em cansaré mai de repetir que el lideratge transformacional s’aprèn. Fa vint anys que faig cursos i conferències en aquest sentit i seguiré repetint que per aprendre’n cal aplicar metodología. Molts diuen que en saben, per “sentit comú”. Res més lluny!

Les organitzacions de tot tipus han de posar a la persona al centre de tota actuació.

Una vegada més… una frase maca… NO!
No és un només una expressió!

Les empreses, la política i les organitzacions han de posar per davant el respecte més profund a les persones per sobre del compte de resultats.

Conec prou organitzacions de tot tipus que promouen aquest discurs, mentre, a l’hora, defensen per sobre de tot el compte de resultats. Hem d’acabar amb el tot és vàlid per assolir més resultats econòmics o socials.

La nostra societat reclama a crits un canvi de model.

Respectar a les persones significa creure realment en elles. Ningú, absolutament ningú, és més important que ningú. Ni en la vida ni en les empreses ni en les organitzacions.

Com a observador/a és gairebé patètic veure a les persones comportant-se com si fossin superiors.

Una bona manera d’entendre que tots som iguals d’importants i que hem de ser tractats així, és pensar que en un moment qualsevol, la mort se’ns endurà. Però inclús fent aquesta reflexió,  hi ha qui prefereix girar la mirada cap a una altra banda i mirar els diners i al poder.

Per poder construir una societat que funcioni per valors, cal que tots fem una aposta pel lideratge transformacional. Això significa que hem d’aprendre a actuar d’acord amb els nostres valors.

I és clar que ens equivocarem. I tant! Més d’una i més de dues vegades. Som humans.

Però si la nostra ferma voluntat és treballar per valors, treballarem seriosament per superar les nostres inseguretats. Aprendrem a ser humils. Aprendrem que la generositat és la millor eina, entenent que ser generós té molt poc a veure en convidar a un cafè, sinó que té que veure en donar als altres el que necessiten encara que sigui en detriment de nosaltres mateixos.
Respecte. Lleialtat. Sinceritat. Transparència. Generositat. Ètica.

Son valors que hem d’aprendre a actuar d’acord amb ells.

És temps d’aquest canvi de model. D’una nova manera de ser i de fer.

Només depèn de cadascun de nosaltres.

Ens cal la decisió de fer-ho. Hem de començar a fer-ho individualment, cadascun de nosaltres. Res de paraules. Res de discursos. És moment de passar a l’acció.

Desenvolupar el nostre Lideratge Transformacional és el primer pas.

Fem-ho. Som-hi.

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.