Posem el comptador a zero. És temps de valors.

Posem el comptador a zero. És temps de valors.

Posem el comptador a zero. És temps de valors.

Posem el comptador a zero. És temps de valors.

Article publicat al Diari de Sabadell. 28-03-2020

El Covid-19 està provocant un dolor immens a moltes persones. La mort s’endú a coneguts, familiars, amics i persones d’arreu del planeta. Són dies de confinament. Temps d’innegable angoixa per tot el que succeeix i ens envolta.

En aquestes llargues hores de foscor, tenim temps d’aturar-nos, valorar, posar prioritats i donar valor al que és realment important. Les xarxes han passat de ser una eina habitual a ser un canal banal de distracció que ens aporta excessiva informació, sovint buida de contingut i massa vegades incorrecta o falsa.

En moments difícils com els que vivim, donem valor al que realment en té. El que fins fa pocs dies era un fet gairebé quotidià i trivial, ara passa a tenir un veritable valor: una abraçada, un petó, un sopar, una reunió d’amics, el passeig pel camp, el soroll del mar. I, especialment, té rellevància el que més ens importa: la família i els amics. Avui, més d’una persona, donem el veritable valor al petó d’un fill.

Un simple gest com el d’obrir un armari ens permet adonar-nos de l’excés de roba que hi tenim emmagatzemada. Roba que un dia vàrem comprar per un gust gairebé compulsiu; sense analitzar prou ni la necessitat, ni la qualitat, ni l’origen, ni en quines condicions es va fer. Roba de curta vida i de poc valor substancial.

En aquest temps telemàtic, tecnològic i metàl·lic, el que pren valor són aquells productes que estan fets amb qualitat i consciència i, que d’alguna manera, estan lligats a situacions que hem viscut i recordem. Pren valor aquell jersei que portàvem una nit freda d’hivern i que va ser, fa ja molt temps, testimoni de bells moments. Qui de nosaltres no en té un?

El dia després, tot serà diferent. Estarem cansats de la buidor de pantalles i de xarxes, especialment, de la seva buidor. Serà el moment de passar al consum responsable, racional i emocional. Serà el temps de l’efectiva responsabilitat amb el planeta, en el que comprar serà un acte de compromís amb la terra i amb les persones. Serà temps de donar valor a les relacions de qualitat i als valors que les han de guiar. Mirarem més endins que enfora. El que és essencial serà valuós. Baixarem el soroll i escoltarem el so de la vida que amb consciència crearem.

Segons els psicòlegs, són necessaris vint-i-un dies per incidir en el nostre cervell per canviar els hàbits. Malauradament, el confinament ens els dona. Són dies per posar el comptador a zero perquè el dia després, entre tots, haurem de reconstruir un món, que quan va arribar el virus ja era vell i inservible, i que ara demana reconstruir-lo sobre uns nous principis.

Núria Aymerich i Rocavert

Secretaria General

Gremi de Fabricants de Sabadell

2 Comentaris

 • Mercè
  29 de març de 2020 12:49 0Likes

  Gràcies per dedicar el teu temps a pensar i deixar constància de les reflexions i sensacions que crec compartim tothom en aquests moments.

  Tant de bo no ho deixem aparcat en el calaix dels oblits i siguem capaços de reconstruir una societat amb valors centrats en les persones.

  Tu d’això en saps molt i, el que més valoro, és que no has tingut d’esperar la desesperació actual per adonar-te’n. MIL GRÂCIES

  • Núria Aymerich
   29 de març de 2020 19:19 0Likes

   Gràcies Mercé! Tu ets l’exemple més clar de treballar per valors. En dones proves cada dia, per la teva capacitat, professionalitat, voluntat de servei i absoluta entrega. Gràcies per ser un model per tots!

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.