Elements destructors de les relacions personals i … de les nostres vides

Elements destructors de les relacions personals i … de les nostres vides

Elements destructors de les relacions personals i … de les nostres vides

Les principals causes que ens provoquen dolor en les nostres vides son les malalties i la mort de persones estimades. Podríem afegir-hi la falta de recursos per tenir una vida digne.

Però també la major part de vegades que patim, ho fem per les conseqüències que generen les males relacions entre les persones i les conseqüències de les actituds negatives que ens fan mal.

El psicòleg Gottman va definir els 4 janets de l’apocalipsi com els principals responsables de la destrucció de les relacions.

Son aquests:

La culpa i l’actitud defensiva. Aquesta actitud nega la pròpia responsabilitat en un conflicte i transmet a l’altre totalment el problema. Sovint aquesta actitud, va lligada al judici i la crítica a l’altre i comporta una falta de respecte.

El despreci o el desdeny: Situa a l’altra persona en inferioritat respecte al qui el fa. Aquesta actitud fa sentir més fort al qui la practica i fa sentir molt ferit al qui la rep.

El mur de distància: És una estratègia negativa que ens allunya de la solució, de manera que a l’evitar el problema aquest no s’arregla. Es mostra amb actituds de silenci, de no donar resposta, d’inexpressivitat, d’evasió…

El judici i la crítica: Son destructius quan es fan servir cap a una altra persona. Sempre desqualifiquen a l’altre. Jutjar a l’altre és situar-se per sobre d’una altra persona, i és una mostra de voler disminuir-ne el seu valor.

El judici i la crítica son destructors de les relacions, pel mal que causen a qui les rep. Algunes vegades es reben directament i d’altres es reben a través de persones que estan entremig.

Sovint qui emet el judici i la crítica, son persones insegures que no saben afrontar directament els problemes.

Una manera efectiva d’evitar aquest janet és posar l’atenció en les accions o els problemes i no en les persones.

Aquests 4 janets son els responsables de les males relacions de parella, de les males relacions entre companys de treball o amb el cap d’una feina. I així és. Si hi reflexionem podrem adonar-nos que en les relacions que ens incomoden o ens provoquen dolors, alguns d’aquests janets hi son presents.

Sovint ens podem sentir menystinguts, o sentir-nos culpabilitzats per fets han esdevingut i que nosaltres no hem pogut evitat.

Altres vegades ens podem sentir incomodes per la falta de comunicació, que vivim com una falta de confiança en la relació.

Per tant, és bo que ens adonem quan ens sentim malament respecte a altres persones, quin o quins d’aquest janets hi son presents. Identificar-los ens ajudarà possiblement a comprendre el motiu del nostre malestar.

Però aquests 4 janets també son presents en els “sistemes”. En les organitzacions o en les relacions entre empreses, entitats i governs.

Fixem-nos en quants conflictes empresarials, institucionals o polítics hi son presents: culpar a l’altre, menystenir-lo no donant-li resposta, posant-hi distància, criticant-lo…

En tots els tipus de conflicte hi ha les persones. I per solucionar els conflictes entre persones que formen els sistemes és fonamental identificar la presència d’aquests janets.

Només des de la gestió del propi ego, des de la humilitat, des del coratge per superar les inseguretats, pors o sentiments d’inferioritat per exemple, es podrà establir un diàleg respectuós que permetrà trobar el camí de l’acord.

Avui, el món està dominat per janets que destrueixen les relacions entre institucions i moltes d’elles, afecten d’una manera directa la vida de les persones.

És doncs moment pel lideratge. Moment per treure el millor de nosaltres, i treballar per identificar i saber superar l’efecte d’aquests 4 janets que ja no només destrueixen relacions, sinó que destrueixen part del món i como no pot ser d’altra manera, de les nostres vides.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.