Lideratge transformacional: no confón el rigor amb la moderació

Lideratge transformacional: no confón el rigor amb la moderació

Lideratge transformacional: no confón el rigor amb la moderació

Lideratge transformacional:  no confón el rigor amb la moderació

En els darrers anys la nostra societat ha normalitzat la polarització i ha potenciat la simplificació de les raons per poder arribar a dir en qüestions complexes:  SI o NO. Faltar rigor.

Les xarxes socials han contribuït a fer-ho amb missatges curts i per la necessitat d’aconseguir “likes” i seguidors.

Aquests factors han estat determinants, –tot i que no son els únics-, i han marcat una generació.

Una de les conseqüències d’aquest comportament és que s’ha normalitzat el “jo tinc la raó” , “jo estic amb possessió de la veritat” i  “l’anar en contra de l’altre”. És a dir: “estàs amb mi o en contra de mi”, “penses com jo o ets contrari a mi” o “si no estàs en el SI o el NO, amb ell o contra ell, ets feble”.

Els qui defensem la importància de crear opinió des del coneixement i amb rigor i des de l’anàlisi, sabem que és molt més difícil mantenir-se en aquesta posició que en la del SI o el NO.

Tenir coneixement rigorós sobre els diferents temes implica dedicar temps a llegir, escoltar, aprendre i a pensar i llavors tenir una visió a 360 graus per poder tenir una opinió.

Actualment és difícil escoltar posicions polítiques fonamentades en el rigor, en el coneixement, en la veracitat que tenen com objectiu el bé d’un equip, d’una organització, d’una societat i d’un país. Fer-ho, requereix de coratge i de valentia, perquè aquesta posició no fa “likes”. I permeteu-me dir que de moment tampoc dona vots.

La individualitat, l’egoisme, els egos sobredimensionats, la simplificació dels fets, la falta de responsabilitat col·lectiva i el populisme entès com la voluntat de dir frases simples, son el resultat de la falta de desenvolupament personal.

Parlar de desenvolupament personal és parlar de valors i de saber funcionar amb els valors del respecte a les persones, d’humilitat i d’ètica. Haurà de passar encara un periode de temps indeterminat, però la nostra societat necessita i desitja fer-ho.

És evident que totes les persones ens equivoquem i tenim moments en els que sentim inseguretats i necessitem mostrar-nos més forts i millors del que som, al món. Tots fem errors.

El lideratge transformacional no busca persones perfectes. No busca  líders que no facin errors. Busca persones que vulguin millorar per fer-ho bé.

El  Lideratge tranformacional és el que compromet a la persona a la millora continua  i a actuar d’acord amb els seus valors.

Fa quan m’assec davant de l’ordinador el diumenge el matí per escriure en aquest blog em pregunto a quina societat visc, per  sentir que vull escriure sobre la importància d’actuar per valors i de saber arribar acords.  Però vivim en el món que vivim i si observem en deteniment quina és la realitat, veiem que estem lluny d’aquest model.

Per experiències personals viscudes en diferents àmbits de la meva vida, no em cansaré d’escriure sobre la necessitat vital de treballar per fer una societat que es fonamenti en l’acció individual i col·lectiva del treball per valors.

Sé perfectament el cost que té actuar d’acord amb els valors. Té un cost alt. Molt alt.

Sé que significa renunciar al que t’agrada per no trair-te a tu mateix. Sé què significa i el cost que té, estar al costat dels qui actuen i treballen per valors.

Acadèmicament el lideratge transformacional i ètic està estudiat i ha demostrat que quan es posa en pràctica, fa que persones, equips i organitzacions tinguin millors resultats (econòmics, organitzacionals, socials i personals).

És clar que per alguns és més fàcil fugir cap a la mentida,  cap culpar de tot als altres, al judici, a la corrupció, a l’amenaça, al despreci i a les falses acusacions que treballar amb rigor i amb veracitat des del coneixement i la integritat. Per això cal tenir la valentia i el coratge per posar-se davant del mirall i preguntar-se què es pot fer, des de la màxima humilitat, però amb fermesa, per contribuir a millorar el món.

La nostra societat només pot millorar  quan tots aprenguem a actuar per valors. Això vol dir que cal educar als més petits i també als més grans. Sense el compromís de tots nosaltres és impossible d’aconseguir-ho.

Fixem-nos amb que qui promou la divergència, la polarització, el desacord i l’atac, son persones que no han desenvolupat el seu lideratge, en el sentit rigorós del concepte. La història mai els recordarà pel que han aportat a la societat. Son persones que fan servir el poder, –en la forma que sigui-, per seguir al cap davant de causes i projectes que “només” els alimenten el seu ego. A vegades també la seva economia.
Quanta amargor deuen sentir!

És moment de treballar per una societat fonamentada per valors. I aquesta societat la fem tots i cadascun de nosaltres.

Per cap de nosaltres és fàcil, però fem-ho o al menys, intentem-ho.

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.