El lideratge transformacional: més que una utopia. Un somni. Una realitat.

El lideratge transformacional: més que una utopia. Un somni. Una realitat.

El lideratge transformacional: més que una utopia. Un somni. Una realitat.

El lideratge transformacional: més que una utopia, és una eina per millorar la societat.

Des de fa molts anys llegeixo, estudio, faig recerca, treballo, aprofundeixo i escric sobre el lideratge transformacional.

Avui mateix, he acabat un article acadèmic, que demostra que aplicar metodologia en lideratge transformacional, millora les organitzacionals. (Ara vindrà el temps indefinit o infinit perquè la corresponent revista acadèmica el publiqui).

No em preocupa especialment el nombre de persones que segueixen aquest blog, ni la rellevància social de les meves publicacions o conferències. M’interessen les persones que com jo mateixa hi creiem i hi estem compromeses. I especialment m’interessen les persones que viuen intentant aplicar aquest model de lideratge.

El lideratge transformacional és aquell que fonamenta en valors una manera de fer i de ser: coneixement, respecte, treball en equip, ètica, honestedat, humilitat, coratge, responsabilitat amb  un mateix i amb els altres.

En definitiva, després dels anys tornem a parlar d’humanisme i de la importància dels valors de les persones en les organitzacions i en la societat.

Al llarg de la història, hi ha hagut molts d’etapes que han demanat posar èmfasi en el respecte més profund a les persones. Ara també és un d’aquests moments.

En un parlar genèric, son molts els que diuen que les persones es dediquen a la política per interès personal que tradueixen en diners, posició social i interès propi. I en el “tot és vàlid” per aconseguir-ho.

Els que hem tingut relació directe amb la política, sabem que aquesta afirmació no és certa.
No totes les persones que es comprometen políticament ho fan pel seu propi interès. Cal dir-ho alt i clar. I cal dir-ho perquè és injust i no respon a la realitat.

En política hi ha moltes persones que renuncien sovint al seu temps personal, temps per la família i amics, temps d’oci, més ingressos i més comoditats, per defensar el que creuen i treballar per millorar la vida de les persones.

Però certament, en política cal que siguem més i més exigents. És veritat que actualment hi ha molta demagògia i que el moment demana a crits de la necessitat del lideratge transformacional. És a dir, de lideratges que treballin per valors.

La mateixa reflexió la puc homologar al món empresarial i les entitats socials.

Està ple d’empreses i empresaris (moltes petites i mitjanes empreses, però també de grans), que funcionen per direcció per valors. Ho destaco perquè mereixen tot el meu reconeixement.

Dit això, cal avançar per aconseguir que en totes les empreses i organitzacions s’imposi el model de lideratge transformacional, és a dir la direcció per valors a tots els nivells de comandament.

En aquests vint anys que em dedico professional i acadèmicament al lideratge, en moltes ocasions he tingut el sentiment que jo feia un camí en contra direcció i en solitari.

Per alguns que ho han escoltat de lluny i no hi han aprofundit, el meu, pot haver estat un discurs teòric.

A altres, que per interessos personals no els hi interessa ni apropar-se al concepte, per poder-lo obviar amb llibertat. (Per exemple els que només estan interessats en resultats econòmics i/o posició social).

Per altres, pot haver-los semblat trivial (especialment ho han considerat així, les persones que no tenen cap interès en la direcció per valors).

Per algunes escoles de negocis i de formació superior, parlar de formar en lideratge transformacional, es considera més una utopia que una realitat. I tenen una part de raó. Per formar en lideratge transformacional cal fer un pas més que donar classes magistrals. I en les classes magistrals hi incloc els exemples pràctics de directius d’empreses d’èxit. (Èxit normalment relacionat a volums de facturació i rendiment econòmic).

Per formar en lideratge transformacional cal formar per transformar i aconseguir que després del curs, els alumnes sentin que aquest és el model de direcció amb el que han cregut tota la vida, i que és el que han aplicat sempre.

El lideratge transformacional s’aprèn aconseguint que el coneixement adquirit sigui coneixement inconscient. Llavors com a professor s’ha de poder gaudir d’escoltar al cap del temps a l’alumne quan t’explica com ha de ser el lideratge i la direcció valors.

Formar en lideratge transformacional va molt més enllà de les paraules. Cal aplicar metodologia i cal saber-la aplicar. No es tracta de recitar un llibre après, ni tan sols mostrar exemples pràctics de directius.

També en aquest món de la formació i de la consultoria, –igual que en la política i en l’empresa,– hi ha bons professionals que actuen fonamentats en el coneixement i en els valors, mentre que d’altres vesteixen un discurs amable que amb un bon pla de marketing aconsegueixen una bona facturació.

Vaig dedicar forces anys de la meva vida professional a formar-me i després formar a directius d’organitzacions i d’empreses en lideratge transformacional.

Després vaig decidir assumir direccions generals d’organitzacions complexes, en les que té sentit aplicar el lideratge transformacional. Son organitzacions que tenen impacte en la societat d’una o altre manera.

Certament és més difícil assumir direccions generals d’organitzacions complexes i dirigir-les amb el paradigma de lideratge transformacional que donar classes. Com sempre és més difícil fer que parlar-ne.

Requereix de més coratge, de més tenacitat, de més paciència i de més serenitat que impartir un curs.

Actualment combino la direcció general amb les conferències i algunes formacions puntuals en organitzacions que tenen impacte social.

I avui us comparteixo aquesta reflexió, avui en temps de quietud i després d’haver gaudit ahir d’un temps d’espera abans d’entrar en un quiròfan (per una intervenció menor, però intervenció al fi i al cap). Escoltava, observava metges, anestesistes, infermers i infermeres i camillers. Veia com en aquell espai hi havia respecte, compromís, atenció als pacients, generositat, amabilitat, treball en equip, professionalitat, entrega, il·lusió i inclús distensió (seguint alguns d’ells pel mòbil els fitxatges dels jugadors de la lliga de futbol). També en aquell espai hi havia lideratge transformacional.

I mentre esperava que l’anestèsia arribés a les meves artèries, m’adonava del sentit que té sentir la passió per una disciplina que millora la societat com és el lideratge transformacional, tant necessària en el món actual.

Mirant els ulls del professional, vaig adonar-me que el que tenia sentit era seguir endavant en el meu camí, encara que a vegades la sensació sigui de poca comprensió per part d’alguns.

Ni l’efecte de l’anestèsia va canviar el meu convenciment.

Els ulls del metge mostraven el seu compromís amb el lideratge transformacional.

Pots saber més sobre lideratge transformacional prement aqui….

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.