El líder retè el talent

El líder retè el talent

El líder retè el talent

El líder reté el talent

Actualment totes les empreses i organitzacions competeixen en un món global on internet facilita l’accés a tot tipus d’informació.

El principal element que diferencia les empreses son les persones i el seu talent.

Les empreses han incorporat naturalment la tecnologia. Progressivament la digitalització i la indústria 4.0 son presents a les nostres empreses. Processos automatitzats i màquines intel·ligents fan bona part de la feina que fèiem manual fa pocs anys.

És per això que la creativitat, la decisió de fer nous productes, l’obertura de nous mercats, la visió estratègica, l’impuls per fer els canvis necessaris per seguir-hi essent depèn exclusivament de les persones.

Tenim cada dia una societat del primer món, més formada. Les empreses competeixen per captar els candidats millor preparats.

En moments en els que hi ha competència pel talent, els candidats valoren especialment el respecte que es té per elles i el model d’organització del que formen part.

El talent dona solidesa a l’organització i en conseqüència incrementa els seus resultats i fa possible que s’aconsegueixin els objectius.

Les organitzacions que estan dirigides per directius líders  saben donar valor al talent.

El líder sap captar, activar i retenir el talent de l’organització per maximitzar i aconseguir assolir els objectius de l’organització.

El líder sap actuar per valors, i és per això que sap fer equip, escolta a les persones, les promociona, i els permet créixer.

El líder fomentar els espais de confiança i confia amb les persones del seu equip. Es sent orgullós que els membres del seu equip tinguin més coneixements en determinats camps que ell mateix. Sap que tothom és bo en la seva especialitat i respecte les competències de cadascun.

Avui és més necessari que mai tenir directius amb lideratge a les organitzacions i empreses.

El talent rebutja el control buit de la jerarquia, la submissió sense sentit, la rendició de pleitesía, la desconfiança i sobretot l’estancament per poder-se desenvolupar.

Les organitzacions exitoses ja han transformat els seus organigrames fent-los horitzontals. Han exclòs el model de lideratge jeràrquic en el que un mana i altres obeeixen i el model de lideratge transaccional que és el que funciona sota el model de premi i de càstig.

El talent vol coherència en la presa de decisions, respecte per les persones, -pel seu treball i per les seves idees-,  transparència, rigor i ètica.

El talent vol trobar sentit al que fa i es sent còmode quan el seu treball té un impacte en la millora de la nostra societat.

El talent formarà part de les empreses i organitzacions quan al cap davant hi hagin líders. Líders que s’han format i que son capaços d’actuar d’acord amb els seus valors.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.