El líder polític fa acords pel bé dels ciutadans

El líder polític fa acords pel bé dels ciutadans

El líder polític fa acords pel bé dels ciutadans

El líder polític fa acords pel bé dels ciutadans

Pot semblar inclús impactant trobar-nos amb aquesta entrada en un bloc per parlar de la importància de saber arribar a acords i fer-ho amb l’objectiu del bé comú.

Hom podria pensar que és una obvietat i que és un tema de sentit comú. Però no és així, doncs actualment aquest concepte ha quedat cancel·lat, especialment en el món de la política. Atès que la política comunica contínuament, té una influència directa en la ciutadania.

La manera de fer política s’ha allunyat dels principis que l’haurien de regir. Tenim pocs líders i els pocs que tenim, son criticats pels que no ho son, siguin o no polítics.

De fet, els líders polítics en el sentit literal de la paraula, actualment  ho tenen difícil, doncs no se’ls dona l’espai pel raonament, per l’aprofundiment i per fonamentar les seves propostes.

És habitual observar en la dinàmica dels parlaments la pauta quotidiana d’acció: “tots contra tots”, “la desqualificació”, “la mentida”, “l’atac”, “el tot és vàlid” per erosionar al “contrari”. El que es viu als parlaments, es transmet, simplifica i magnifica a través dels mitjans de comunicació i sobretot a través de les xarxes socials. Podríem inclús adonar-nos que s’ha normalitzat aquesta manera de fer política.

L’únic sentit veritable que té la política és que els polítics treballin per millorar la vida dels ciutadans d’un país. L’ànsia de tenir el poder, només hauria de respondre aquesta finalitat.

Però quines son les causes per les que la majoria de polítics funcionen sota el paradigma de l’atac?

  • Per falta de coneixement: la política necessita fonament històric i coneixement social.
  • Per falta de lideratge de les persones que accedeixen a la política.
    I en conseqüència accedeixen a la política persones amb pocs valors, amb moltes mancances i moltes inseguretats personals.

En política, el líder s’identifica amb facilitat. Els ciutadans se’l creuen, l’escolten i l’admiren.

El líder polític sap defensar les seves propostes, les raona, les explica i treballa realment per la millora de la vida dels ciutadans.

Els polítics sense lideratge es basen en els atacs, en la mentida, i en el desprestigi gratuït cap els altres. Son aquests els que confonen l’adversari polític amb el contrari

En política igual que en la vida, no hi ha contraris, sinó que hi ha persones que tot i poden competir pels mateixos interessos (vots, econòmics, clients o poder), son adversaris.

Avui estem immersos en la falta generalitzada de lideratge polític i aquest fet tapa als líders que tenim o que podem tenir al nostre país.

No em cansaré mai de repetir, que el lideratge s’aprèn i es pot i es deu aprendre. I més si es vol fer política.

És temps de demanar a la política que acabi amb l’erosió gratuita i arribar al poder per “simplement tenir-lo”.

Vivim temps molt complicats. La pandèmia, l’enfermetat, l’atur, la crisi social i económica és molt important per les persones.

És més necessari que mai que el país compti amb líders polítics que es fonamentin en els valors del compromís, el respecte, l’ètica, la veracitat,  l’honestedat, el treball pel bé comú i amb el coneixement.

Els ciutadans també en som responsables. És temps per no aplaudir els missatges buits de contingut. És temps pel rigor i per la política responsable. Fem-ho.

Foto: Núria Aymerich. Desert Merzouga. 2007.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.