Directiu vs Líder

Directiu vs Líder

Directiu vs Líder

Sovint es fa servir indistintament la paraula directiu i la paraula líder.

Son, però, conceptes totalment diferents.

Tots les organitzacions tenen directius. Son persones a les que se’ls assigna una responsabilitat en l’organització.

El líder és una persona que pot ser directiu o no. Son persones que saben definir metes, estableixen bones relacions, funcionen per valors, il·lusionen i creen equips per aconseguir que junts grans objectius.

Però les organitzacions estan plenes de directius sense lideratge i de líders sense responsabilitats directives.

El repte de les organitzacions és tenir directius que siguin líders. I això ha d’esdevenir en tots els tipus d’organitzacions.

El líder no neix sinó que es fa. Per tant, tots podem aprendre a ser líders. Per això és necessari i imprescindible voler ser-ho. I per voler-ne aprendre ,cal dedicar-s’hi, amb coratge i molta humilitat.

Es freqüent trobar directius aïllats dels seus companys, incapaços de crear equip. També és freqüent trobar directius amb actituds altives o prepotents i despectives. El motiu principal és la seva inseguretat que els fa desconfiats. La primera desconfiança és en ells mateixos i aquesta desconfiança és la que es transmet als companys.

El directiu que no ha desenvolupat el seu lideratge, és simplement un responsable d’una organització que no compleix la primera regla bàsica: fer equip. I sense equip no s’assoleixen els objectius.

Les organitzacions que funcionen bé, son aquelles que tenen directius líders. Això significa que assumeixen les seves responsabilitats, amb humilitat, definint grans objectius i integren a tots els membres i fent equip. Només així, les persones se senten còmodes en les organitzacions i només així es creen grans projectes.

Els canvis que viu la nostra societat, son molts i son ràpids.

És doncs, cada dia més urgent formar els directius com a líders. El procés és individual i normalment difícil.

Aconseguir directius que siguin líders ha d’arribar a totes les àrees de la nostra societat: política, empreses, cossos de seguretat i emergències, ong’s, mitjans de comunicació, entitats socials…

Aquest és el veritable repte. Disposar de directius, que siguin responsables d’organitzacions, projectes i persones, que funcionin des del seu jo més complert i des d’aquí, dirigeixin per valors:, professionalitat, transparència, respecte, lleialtat i humilitat.

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.