De la formació al lideratge transformacional. L’educació en 360º.

De la formació al lideratge transformacional. L’educació en 360º.

De la formació al lideratge transformacional. L’educació en 360º.

Una dels principals interessos de la meva vida és la formació, l’educació, la gestió del coneixement, i les seves metodologies.

Després d’haver cursat estudis universitaris i diferents programes de postgrau, vaig matricular-me en un programa d’alta direcció. La formació que s’hi impartia era impecable i em va impactar el rigor en el plantejament humanista del programa. Recordo emocionar-me en algunes sessions que tractaven de la gestió dels recursos humans. Hi vaig escoltar com gestionar les persones, potenciant el seu talent i els propis recursos, per així, aconseguir organitzacions que assolissin els resultats que es proposaven i que a l’hora respectessin a tots els seus membres, buscant el màxim nivell de satisfacció en tots ells.

Fou en aquelles sessions, en la veu del professor Álvarez de Mon on vaig escoltar i comprendre el concepte de lideratge transformacional.

En aquell programa em va cridar l’atenció el perfil dels alumnes. Persones que dirigien organitzacions consolidades, -algunes d’elles amb segles de trajectòria-. Podien comptar amb els millors consultors i professionals. I aleshores jo em vaig preguntar amb curiositat, què buscaven els directius en aquell programa?

Aquell fet va motivar fer un pas més en el meu camp d’interès passant de la formació al desenvolupament del lideratge transformacional. Avui d’aquest procés també n’hi dic: educació en 360 graus.

No es pot diferenciar el com som en la vida laboral, del com som en la vida personal. Cadascun de nosaltres som com som els 365 dies a l’any i les 24 hores del dia.

Aprofundiré més endavant en el lideratge transformador. Però en aquesta introducció tinc interès en compartir alguns aspectes que considero rellevants:

  • Les persones som per naturalesa complertes, creatives i plenes de recursos. És per això que el sistema educatiu ha de posar al servei de les persones, totes les eines que permetin treure el millor de cadascun.
  • La formació i l’educació han de ser presents al llarg de la vida de les persones.
  • Les societats avancen en la mesura que el govern es compromet amb l’educació. L’educació ha de ser resultat d’un pacte d’estat, i ha de ser una prioritat junt amb la sanitat, la justícia i la seguretat.
  • La formació professional ha de ser una opció de qualitat. És aprendre d’acord amb la realitat del mercat laboral.
  • La formació universitària ha de disposar dels recursos necessaris per donar qualitat, integrant la pràctica. Ha de potenciar el talent, la recerca i la transferència de coneixement.
  • És necessari parlar d’educació i de gestió del coneixement, fent la que formació sigui una eina al seu servei.
  • Ara és el moment d’educar a les persones de tots els àmbits de la societat per fer una societat millor. Cal aplicar metodologies que permetin treure el millor de les persones i posar-ho al servei de tots. Es moment del lideratge transformador.

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.