El camí cap els “moments” de lideratge

El camí cap els “moments” de lideratge

El camí cap els “moments” de lideratge

Entre les inseguretats i els moments de lideratge…

No em cansaré de dir que el lideratge és el resultat d’un procés complex que les persones assoleixen treballant-lo al llarg de la vida.

És un procés que respon en bona part a l’equilibri intern, a la maduresa, a la seguretat amb un mateix, a la gestió de les pròpies inseguretats i al coneixement.

El lideratge s’aprèn. No ens el dona només l’experiència professional o l’experiència de la vida.

Aprendre lideratge requereix d’atenció, de prendre consciència del què significa i d’aprenentatge.

 


El lideratge és molt més que una reflexió personal. És aprendre conceptes, és saber identificar-los, integrar-los, millorar-los, comprovar-los i superar-los.
El principal enemic del lideratge son les inseguretats personals. Aquestes agafen importants dimensions davant dels nous reptes.

Les inseguretats es mostren en moltes formes. Els qui em coneixeu o m’heu escoltat en conferències i cursos, sabeu que em refereixo a elles, amb diferents expressions. Identificar les inseguretats ens ajuda a construir el lideratge.

Les inseguretats es mostren o per “excés” o per “defecte”.

Les inseguretats que es manifesten per excés, es mostren amb híper-seguretat, esperit de superioritat, duresa, distància, menysteniment als altres, supèrbia….

I tal com hem dit en moltes ocasions, aquest tipus de sobreactuacions que estan motivades per les inseguretats no fan més que mostrar-se de forma directe i transparent.

El primer que es veu d’una persona son les inseguretats que té.

Per altra banda, les inseguretats que es manifesten per “defecte” son les que donen senyals mostrant-se transparent, invisible, fent silencis, evitant situacions, …

El lideratge és un procés dinàmic.

Desenvolupar el lideratge de les persones és difícil i dur. És difícil ser humil per reconèixer les nostres inseguretats, perquè les persones tenim una tendència natural a defensar-nos i protegir-nos de nosaltres mateixos. És lògic, quan sentim por, ens protegim.

I és cert que quan sentim por, i per tant ens sentim insegurs, és perquè hi ha motius que ho fonamenten: un canvi de feina, una separació, un viatge a un lloc desconegut, impartir un nou curs, agafar un cotxe nou, fer una conferència…

Son situacions que tenen elements nous fan que ens protegim davant del que ens és desconegut. La por actua com element protector. És per això existeix la por.

El lideratge és va consolidant quan tenim la voluntat i el coratge de fer-ho.

És preguntar-nos en tot moment, de què tenim por, com estem reaccionant davant del que ens és desconegut o ens en pot ser.

  • Quantes excuses busquem per no reconèixer el que ens fa sentir por o ens fa sentir insegurs?
  • En què ens limitem?
  • Quantes excuses ens busquem per no iniciar un nou projecte?
  • Quantes excuses ens busquem per no deixar enrere el que no volem?
  • Quantes excuses ens busquem per no dir el que pensem, perquè ens fa por la reacció de l’altra persona?
  • Quantes excuses ens busquem per no fer el que de veritat sentim ?
  • Quantes excuses ens busquem per no fer el que desitgem?
  • Quantes excuses ens busquem per no fer un pas endavant?
  • Quantes excuses ens busquem per no demanar ajuda?

Doncs totes les persones, -totes- , tenim inseguretats i totes busquem excuses per les mateixes causes.

Les persones que més treballen el seu propi lideratge, son les que tenen la capacitat de tenir moments en que son cent per cent líders.

Son aquells moments, que som capaços d’actuar d’acord amb el que som, activant totes les nostres capacitats i sense cap por ni cap inseguretat.

Tots tenim doncs a la vida, moments de lideratge. Quan més treballem el desenvolupament del nostre lideratge, més moments de lideratge serem capaços de viure.

Cap de nosaltres, estem sempre actuant com a líders i aplicant el nostre lideratge. Però l’objectiu és aconseguir que puguem actuar com a líders el màxim de vegades possible.

Davant de dificultats, cal connectar amb el nostre lideratge.

I quan ens sembla que ho tenim bastant treballat i assolit, de nou apareix una nova situació que ens obliga a reconnectar amb nosaltres, amb les nostres capacitats, les nostres fortaleses i revisar les nostres inseguretats.

Encara que ens sembla gairebé impossible, les inseguretats es poden superar.

Ara… en aquests dies d’estiu… de possibles hores de lleure, és un bon moment per recordar quan hem estat nosaltres mateixos al 100%.

Així identificarem els nostres moments de lideratge i podrem retrobar la manera de superar les situacions més difícils que sovint ens porten els nous projectes i les relacions humanes.

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu el vostre comentari

Nom
Correu electrònic
Website
Comentari

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptar l'Avís Legal.